Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Αποτελέσματα διημερίδας με θέμα "Μεγαλώνοντας με το Διαδίκτυο"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η οργάνωση διημερίδας από το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας και στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα "Μεγαλώνοντας με το Διαδίκτυο, η σκοτεινή και φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου". Η ομάδα των ομιλητών ανταποκρίθηκε άψογα, κατά γενική ομολογία, στη σπουδαιότητα ενος τόσο επίκαιρου θέματος. Για τη μεγαλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων παρουσιάζονται παρακάτω οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες της διημερίδας.

Έναρξη - Χαιρετισμοί (Καλκάνη Ασημίνα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.)




"Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου", Δερεκενάρης Γρηγόρης, καθηγητής πληροφορικής Msc




«Οι υπολογιστές και η Όρασή μας», Πούλιος Κων/νος, οφθαλμίατρος




«Υπολογιστές και μυοσκελετικές παθήσεις», Βαλάκης Αρτέμιος, ορθοπεδικός



«Cyberbullying: Η νέα μορφή σχολικού εκφοβισμού με θύτες και θύματα εφήβους που σερφάρουν στο Διαδίκτυο», Βασιλική Γκουντσίδου Φυσικός, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της διοικούσας επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος e-cost για το cyberbullying




«Εθισμός Εφήβων στο Διαδίκτυο, τι οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς και οι εκαπιδευτικοί», Dr.Σιώμος Κωνσταντίνος , παιδοψυχίατρος Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθισμού στο Διαδίκτυο.




«Αυτοκτονίες στο διαδίκτυο», Λάππας Αλέξιος, Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ





«Η συμβολή των προγραμμάτων γονικού ελέγχου στην προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο» Σχετικό υλικό για το θέμα αυτό υπάρχει εδώ. Στη συνέχεια επιλέξτε "Υλικό Μαθήματος".



ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Οι εκπαιδευτικοί: Καλκάνη Μίνα (συντονίστρια), Γρηγόρης Δερεκενάρης, Καραθάνος Αχιλλέας, Αρδανιώτης Χρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: