Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

«Ασπίδα για τους ανήλικους», Ενενήντα χιλιάδες χρήστες εκδιώχθηκαν από το MySpace λόγω σεξουαλικών παραβάσεων


Το MySpace έχει στη διάθεσή του λίστα των καταδικασμένων σεξουαλικών παραβατών

Ουάσινγκτον


Περίπου 90.000 άτομα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και παρενοχλήσεις έχουν αναγνωριστεί και αποκλειστεί από το MySpace, ανακοίνωσε η εταιρεία και οι Αμερικανοί εισαγγελείς που επιβλέπουν την προσπάθεια.

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με την περυσινή εκτίμηση της εταιρείας, ωστόσο οι γενικοί εισαγγελείς δύο αμερικανικών πολιτειών οι οποίοι πιέζουν το MySpace και το Facebook για την προστασία των ανηλίκων θεωρούν ότι οι δύο μεγάλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να αξιοποιούνται από παιδόφιλους.

Τα νέα στοιχεία «προσφέρουν πειστικές αποδείξεις ότι οι δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν από σεξουαλικά αρπακτικά» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του Κονέκτικατ Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ο οποίος συνεργάζεται για το θέμα με τον ομόλογό του της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.

Το Facebook δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα αντίστοιχα στοιχεία.

Πριν από δύο χρόνια, οι δύο εισαγγελείς πίεσαν τις δύο υπηρεσίες να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία των ανηλίκων: Επιβεβαίωση της ηλικίας που δηλώνουν οι χρήστες, αποκλεισμός των σεξουαλικών παραβατών, περιορισμός στη δυνατότητα των ενήλικων χρηστών να αναζητούν μέλη κάτω των 18 ετών.

Η λίστα των σεξουαλικών παραβατών στην οποία βασίζεται το MySpace προέρχεται από την εταιρεία Sentinel SAFE, η οποία διατηρεί βάση δεδομένων με τα ονόματα, τις σωματικές περιγραφές και άλλα χαρακτηριστικά των καταδικασμένων παραβατών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ontws etsi einai,alla ti na kanoume?Pantws dn exw pesei pote se tetoia periptwsh anthrwpou an kai xrhsimopoiw to facebook.As elpisoume gia to kalutero!

Ανώνυμος είπε...

η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχει αυστηροτερος ελεγχος στα ατομα που χρησιμοποιουν τις υπηρεσιες αυτες ή να απαγορευθει η χρηση τους απο ανηλικους. πρπεπει να καταληθει η δημοκρατια απο το στρατο και τη χρυση αυγη

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι πρεπει να γινετε ελεγχος των ατομων που μπαινουν σε αυτες τις ιστιοσελιδες ωστε να αποτρεπονται τετοιου ειδους καταστασεις.

Ανώνυμος είπε...

η σεξουαλικη παραβατικοτητα στο νετ ειναι ενα πολυ συχνο φαινομενο. οπως εχει αποδειχθει καθε χρονο τα ποσοστα αυξανονται με ραγδαιους ρυθμους. για την αποκατασταση του φαινομενου πρεπει να λαβουν δραση ολοι οι φορεις. η σεξουαλικη εκμεταλευση μεσω του νετ κ ιδιαιτερα η παιδικη σεξουαλικη εκμεταλευση ειναι σοβαρο αδικημα και για να αντιμετωπιστει πρεπει να καταδικαστει αμεσα

Ανώνυμος είπε...

οντως υπαρχει προβλημα. μονη λυση ειναι τα αυστηροτερα μετρα χρησης και ελεγχου. επισης καθενας που αντιλαμβανεται περιστατικα σεξουαλικων παραβιασεων να τα καταγγελει! αντε bye τωρα

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ!!!!ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΠΟΠΛΑΝΥΣΗΣ!!!!!!!!!ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΒΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ....ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΛΟΥΜΕΝΤΛ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΛΕΙΦΘΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τα φαινομενα αυτα δεν εκλειπουν απο κανενα τομεα...το θεμα ειναι να καθιερωθουν κανονες που να τα αποτρεπουν....

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ...